تولید صیفی های گلخانه ای شامل خیار، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل.
تولید صیفی های فضای باز شامل گوجه فرنگی، خربزه مشهدی، ملون ها و هندوانه
تولید نشای گوجه فرنگی، فلفل، خربزه و هندوانه
محصول هند و سریلانکا
وزن قالب بین 4/5 تا 5 کیلوگرم
حجم قالب بین 67/5 تا 75 لیتر
بافت مدیوم و فاین
EC کمتر از 500
pH بین 5/8 تا 6/8
درصد شن و ماسه و ناخالصی کمتر از 3
الیاف کم
یکی دیگر از اهداف اصلاحی شرکت بیتا ژن گستر جام تولید ارقام هیبرید خیار گلخانه ای و فضای باز با ویژگی های متناسب با سلیقه بازار های داخلی و خارجی میباشد. تولید ارقام خیار کوتاه (مینی)، نیمه کشیده و کشیده با رنگ میوه سبز براق، وجود شیار و عدم شیار روی پوسته میوه با عملکرد و ماندگاری بالا از جمله این ویژگی ها میباشد. از دیگر اهداف اصلاحی که متخصصین شرکت بیتا ژن برای اصلاح ارقام خیار در نطر گرفته اند تولید ارقام خیار متناسب با طول روزهای کوتاه و بلند با تعداد متفاوت گل در هر بند (1تا 2 گل در هربند و تعداد بیش از 2 گل در هربند) با میزان خار متنوع با هدف صادرات و جذب بازارهای خارج از كشور می باشد. مقاومت به مهم ترین بیماری های ویروسی و قارچی از جمله ویروس موزائیک خیار (CMV)، ویروس زردی آوند خیار (CVYV)، ویروس کوتولگی زرد کدوئیان (CYSDV)، ویروس لکه حلقوی پاپایا (PRSV)، ویروس موزائیک هندوانه (WMV)، ویروس موزائیک زردی کدو (ZYMV)، سفید پودری (PM)، سفیدک داخلی (DM) و گموز (CCU) از دیگر اهداف اصلاحی شرکت بیتا ژن گستر جام میباشد.
در بخش بهنژادی فلفل انواع فلفل های کشیده، شمشیری، مجارستانی، هالوپینو و پاپریکا با طعم های تند و شیرین در رنگهای سبز، سبز فسفری، قرمز، زرد و نارنجی برای مصارف تازه خوری و پراسسینگ هدف گذاری شدند. در میان انواع فلفل دلمه ای ارقام زودرس، پربازده و مقاوم به بیماری ها با ماندگاری بالا جهت صادرات در رنگ های سبز، قرمز، زرد و نارنجی هدف گذاری شده اند. ارقام مد نظر برای سازگاری با شرایط گلخانه ها و مزارع استاندارد فلفل انتخاب می شوند تا با تحمل به تنش های زیستی و غیر زیستی رایج برای کشاورز و صادر کننده مزیت و ارزش افزوده بیشتری ایجاد نمایند. مهمترین بیماری های قارچی فلفل که در مسیر انتخاب انواع مقاومت و تحمل به آن ها هدف گذاری شده، اصطلاحاً سفیدک سطحی و انواع بوته میری هستند و برای بیماری های ویروسی رایج، انتقال ژن های مقاومت به CMV، TMV، TSWV و PepRSV در برنامه بهنژادی قرار گرفته است.
یکی از مهم ترین اهداف شرکت بیتاژن گستر جام اصلاح و تولید ارقام مختلف بذر هیبرید بادمجان گلخانه ای و فضای باز در اشکال مختلف قلمی، لامپی و دلمه ای است. مهم ترین ویژگی هایی که متخصصین اصلاحی شرکت بیتاژن برای بذر بادمجان در نظر گرفته اند ایجاد ارقام هیبرید با ماندگاری بالا، بافت گوشتی خوش طعم و بدون بذر، عدم وجود خار روی کاسبرگ که پس از برداشت رنگ سبز خوب خود را حفظ می کند. همچنین اصلاح و تولید ارقام مقاوم به مهم ترین بیماری ها از جمله پژمردگی فوزاریومی، پژمردگی ورتیسیلیومی، پوسیدگی اسکلروتینایی، سفیدک سطحی و.... به همراه ایجاد مقاومت به تنش های غیر زیستی از جمله خشکی و شوری از دیگر اهداف اصلاحی شرکت بیتا ژن گستر جام برای بذر بادمجان می باشد. شرکت بیتا ژن گستر جام برای رسیدن به بذرهای هیبرید بادمجان با کیفیت عالی برای جلب رضایت مصرف کننده تلاش می کند.
مهم ترین اهداف اصلاحی گوجه فرنگی عبارتند از: ایجاد ارقام گوجه گلخانه ای رشد نامحدود، ایجاد ارقام گوجه فرنگی فضای باز مخصوص تازه خوری و فرآوری، ایجاد ارقام گوجه زیتونی و گیلاسی مخصوص کشت در گلخانه و مزرعه، عملکرد بالای میوه، شکل های مختلف میوه شامل پهن (فلت)، گرد، تخم مرغی و بلوکی، ماندگاری و سفتی بالای میوه، تحمل به تنش های غیر زیستی مانند تنش های دمایی و شوری، تحمل به تنش های زیستی مانند بیماری های قارچی و ویروسی. مهم ترین بیماری های ویروسی گوجه فرنگی در ایران TYLCV، TMV، ToMV و TSWV و مهم ترین بیماری های قارچی Damping off، early blight، late blight و Botrytis هستد.
پروژه اصلاح و تولید بذر هیبرید در هندوانه از سال 1400 در شرکت بیتاژن گستر جام شروع شد. مهمترین اهداف اصلاحی در هندوانه تولید ارقامی با عملکرد و سازگاری بالا، متحمل به تنشهای غیرزیستی (مخصوصاً تنش شوری) و مقاوم به تنشهای زیستی مختلف از جمله بیماریهای ویروسی و قارچی و ... میباشد. مهمترین بیماریهای ویروسی شایع در ایران CMV,ZYMY, WMV بوده و از شایعترین بیماریهای قارچی میتوان به Damping off, Wilting, Powdery mildew, Anthracnose اشاره کرد. اهداف مهم اصلاحی در تیپهای مختلف هندوانه (کریمسون سوئیت، چارلستونگری و شوگر بیبی)، متنوع در رنگ گوشته (قرمز روشن/ تیره، نارنجی و زعفرانی)، با شکلهای متفاوت (گرد، بیضی و کشیده) و اندازه میوه متفاوت در دست اجرا میباشد.
ایران از مراکز مهم تنوع و کشت و کار خربزه و ملون به شمار میرود و پتانسیل بالایی برای تولید این محصول دارد. برنامه اصلاحی تولید ارقام برتر انواع خربزه، ملون گالیا، آناناسی، طالبی و ... در شرکت بیتاژن گستر جام از سال 1400 شروع و در حال اجرا میباشد. در هر گروه هیبریدهایی با ویژگیهایی شامل: عملکرد بالا، زودرسی، متحمل به تنشهای غیر زیستی مهم از جمله خشکی و شوری، مقاوم به تنشهای زیستی از جمله بیماریهای شایع ویروسی و قارچی، متنوع از نظر شکل و تیپ میوه، رنگ پوسته و گوشته میوه، تردی بافت گوشته و ماندگاری بالا تولید خواهد شد. مهمترین بیماریهای ویروسی در خربزه و ملون در ایران CMV, WMV, ZYMV و مهمترین بیماریهای قارچی Damping off, Wilting, Powdery mildew هستند. همچنین تولید هیبریدهای مناسب کشت در گلخانه نیز از اهداف اصلاحی مهم این شرکت میباشد.